Vær på vagt: Politirazzia i hele Europa

Vær på vagt: Politirazzia i hele Europa

Manchet: 
Det er ikke kun i Danmark, at politiet er på pletten i denne uge. Det er i hele Europa, der holdes ekstra øje ed bilisternes fart i denne uge.
image title: 
Francis Dean/123rf.com
Hvis du gerne vil undgå en fartbøde eller endnu værre en frakendelse af kørekortet, så skal du nok lige holde øje med speedometeret, når du kører på de europæiske veje i den kommende uge.
 
I hele Europa vil politiet nemlig lave fartkontrol. Dansk politi sætter eksempelvis ind med fotovogne og mobile kontroller, hvor betjente på motorcykler står klar til at træde ind, hvis billisterne har en lidt for tung speedfod. Det skriver Ekstra Bladet.
 
LÆS OGSÅ: Enebarn eller søskende? Disse er mest utro
 
”Vi ved, at politiets fartkontrol får flere ti at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdelscenter, i en pressemeddelelse ifølge Ekstra Bladet.
 
Tal fra Rigspolitiet viser, at der sidste år blev uddelt 62.727 klip i kørekort til bilister, der kørte mere end 30 procent hurtigere end fartgrænsen tillader.
 
Politiets fartkontrol i denne uge kommer samtidig med den landsdækkende ’Sænk farten – før det er for sent’, som Rådet for Sikker Trafik og 90 kommuner står bag.
 
Hvad tænker du om fartkontrollen? 

Ekstra Bladet
Nøgleord: 
Nøgleord: 
Opret ny debat