Ensom i parforholdet? Følg disse råd

Ensom i parforholdet? Følg disse råd

Manchet: 
Selvom det ikke føles godt at være ensom, så mener flere eksperter faktisk, at det kan være et sundt signal fra din krops side.
image title: 
dmitrimaruta/123rf.com
Vi har nok alle prøvet det – tanken. Altså når vi er i et forhold, så kan vi da ikke være ensomme. Men ensomhed er en interessant størrelse, og det kan sagtens ramme dig – selvom du er i et parforhold. Det skriver Woman.dk
 
Parterapeut, familieterapeut og sexolog Christiane Meulengracht mener dog ikke, at det behøver være en negativ ting.
 
For hvorfor kommer den følelse, når vi er i et forhold? Christiane fortæller, at det egentlig ikke er specielt unormalt. ”Oplevelsen af ensomhed er ikke, at vi er alene, men den manglende følelse af at være forbundet med et andet menneske. Vi mangler den connection, som før har været der.”
 
Det er naturligt at opleve ensomhed
”Ensomhed i parforholdet er ofte et tabu, fordi det bliver set som offeragtigt, og fordi vi jo burde være lykkelige i et forhold.  Men når du eller I ikke er det, og det kommer en ulig vægt, så føler vi os ensomme,” fortæller Christiane. Hun påpeger også, at der ikke er noget galt i at føle sig ensom. Hun mener, at man skal bruge ensomheden til at kigge på, om I skal til at gøre noget andet end hvad I gør. Noget skal jo ændres – selvom det ikke er farligt eller der ikke er noget galt med dig, så gør det stadig ondt at føle sig ensom i et forhold.

LÆS OGSÅ: TV-par med bryllup lige om hjørnet?
 
Sundt signal fra din krops side
Se ensomheden som et signal på, at der skal ske noget nyt i jeres forhold. Vær nysgerrig på, hvad det her handler om? Måske skal I lytte til hinanden på en ny måde? Eller skal I begynde at lave nye ting sammen?
 
Erkendelse er helt klart et spring videre
Du skal ikke dømme, blive vred og skælde ud – du skal hellere tænke over, hvad der egentlig er sket i jeres parforhold – i forhold til hvor I gerne vil være? Christiane fortæller også, at du skal være åben over for din partner omkring, hvordan du har det – så du kan komme tilbage til den sårbarhed, som du følte i starten. Vær åben overfor din partner.
 
Vær parat til at give det, som du selv efterlyser
”Du kan ikke forlange, at din partner ændrer noget, som du ikke selv gør. Det vigtigste i et parforhold er at få taget fat på ensomheden, hvis den opstår. Den starter hos dig selv, og det handler ikke om, at nogen skal have skylden, men mere at du skal have bevidsthed om, at din glæde er dit ansvar. Hvis du giver ansvaret for din glæde til din partner, så kan du ikke selv rette op på dine følelser. Når du tør åbne dig op, så vil den ensomme følelse stille forsvinde”, fortæller sexologen.
 
Føler du dig ensom i dit parforhold?

Woman
Nøgleord: 
Opret ny debat