Derfor er det vigtigt, at du dyrker sex

Derfor er det vigtigt, at du dyrker sex

Manchet: 
Det kan have konsekvenser for det kvindelige køn, hvis de ikke dyrker sex nok.
image title: 
Foto: Kaspars Grinvalds/123rf.com/INDEHOLDER REKLAMELINKS
Her på SOL.dk har vi ofte skrevet om vigtigheden af at dyrke regelmæssig sex, og om alle de fordele, der følger med, når man har et aktivt sexliv. Men vidste du, at det rent faktisk kan have helbredsmæssige konsekvenser for dig, hvis du er en kvinde, der ikke dyrker regelmæssig sex?

Ifølge Se og Hør kan det nemlig i værste tilfælde give dig vaginal atrofi, hvis du ikke har nok sex. Se og Hør skriver, at mediet Daily Star dog hævder, at der er råd til, hvordan man kurerer sygdommen. Men kort fortalt betyder vaginal atrofi, at skedevæggene bliver for tynde, hvis de ikke bruges nok.

LÆS OGSÅ: Ultimativ guide til en romantisk valentinsdag

Det er kvinder i alle aldre, der kan blive ramt af sygdommen, men ifølge Se og Hør er det især kvinder i overgangsalderen, som er udsatte. Det skyldes kroppens faldende produktion af østrogen.

Ved at dyrke sex – enten alene eller med en partner, kan man øge blodtilførelsen og derved bliver skedevæggene mere elastiske.
Udover manglende sex kan rygning og ikke-vaginale fødsler skærpe risikoen for vaginal atrofi.

Er du i tvivl, om du lider af vaginal atrofi kan du se symptomerne her:
1.Tørhed
2. Svien når du tisser
4. Kløe
5. Følelsen af at skulle tisse hele tiden
6. Urinrørsbetændelse
7. Inkontinens
8. Lettere blødning efter sex

Skal der mere gang i dit sexliv? Hos Sinful.dk får du et stort udvalg af sexlegetøj, og der er ofte store besparelser. Lad dig inspirere til et frækkere sexliv her.

Se og Hør
 
Nøgleord: 
Nøgleord: 
Se debatter
Opret ny debat